Ilmaisen junan taktiikalla

Ihan huippu parasta! VR teki muutoksen vuoden vaihteessa koskien lähijunaliikennettä ja nykyään myös Tampereelta Helsinkiin (tai jopa Lahteen) pääsee köröttelemään lähijunalla ihan ilmaiseksi, jos mukana on vaunut.

Otin vaunuja aisasta ja lähdin testaamaan.

Torstai aamupäivä on hiljainen ja R-junassa ei juuri muita matkustajia näy. Oikea oppisesti vaunut pitäisi kaiketi tallettaa eteiseen, ottaa vauveli kainaloon ja sylitellä sitä koko reilu kaksi tuntinen. Olen rebel ja valtaan yhden 6 hengen loosin runttaamalla vauvan rattaineen penkkirivin väliin ja  siinä meidän on hyvä. Päätän, että olemme siinä, kunnes toisin valitetaan.




Keravalle asti pääsemme ilman, että edes hävettää vallata yksin niin monta paikkaa. Keravan jälkeen junan täyttöaste on kohtalaisen korkea, mutta suljen silmäni ruuhkalta ja nautin ilmaisesta junamatkasta ja vauvan antamasta tekosyystä olla sopivasti vähän itsekäs. (Juna ei siis missään nimessä ole niin, täysi, että kenenkään tarvitsisi olla ilman istumapaikkaa.)



Neea on hereillä koko matkan, mutta viihtyy huonosti sylissä. Pitää saada pomppia, huitoa, repiä äitiä tukasta, virnuilla niille muutamalle kanssa matkustajalle, sylkeä puuroa, viskoa leluja ja kiljua riemusta. Rattaissa sama homma jatkuu, mutta on äidille huomattavasti miellyttävämpää. Siksi on mahtavaa, että kukaan ei valita, että otin rattaat penkin viereen.  Mitenköhän meidän käy ensi viikolla, kun lennämme reilut kuusi tuntia Teneriffalle. Jännä nähdä :D.




Vieressä istuu myöskin äiti kahden lapsen kanssa, joista toinen on pienen pieni sylivauva. He ovat jättäneet kuuliaisesti vaunut eteiseen ja vauva on kantoliinassa. Oikein hyvä idea tuokin!

Junan kuuluttaessa Helsinkiä, Neea nukahtaa vaunuihin ja nukkuu inahtamattakaan seuraavat 2 tuntia antaen äidin nauttia rauhassa lounasta hyvän ystävän parissa. Oikein hyvä aamupäivä ja pisteet sekä VR:lle ja Neealle.


.......

Paluumatka osuu perjantaille ja taas mennään ilmaisen junailun taktiikalla. Tällä kertaa aikataulu osuu täydellisesti päiväuniaikaan. Loistavaa, koska perjantai ja ruuhka.  Juna on lähes täysi ja eteisessäkin seisoskelee porukkaa.

Neea nukahtaa juuri ennen junan lähtöä, hylkään vaunut vauvoineen junan eteiseen ja etsin itselleni istumapaikan näkö- ja kuuloyhteyden päähän vauvasta. Siinä olla tapitan, kunnes ollaan perillä. Ihanan rennot kaksi tuntia omien ajatusten ja Facebook-kirppisten kahlailun parissa. (Sain matkan aikana ostettua meille matkasängyn, bumbo-istuimen ja vuokrattua rattaiden kuljetuspussin lentoa varten!)

Voiko tää ollakaan näin helppoa? Pisteitä ropisee kaikille osapuolille. Etenkin sille kanssamatkustajalle, joka ystävällisesti siirtyi tieltäni, kun halusin saada paremmalla näköyhteydellä varustetun istumapaikan.

Tätä etuutta tulen käyttämään ehdottomasti myös jatkossa. Myö kun ollaan lomalla eikä meillä oo mihinkään kiire!

Helsingissä pidettiin ennen junamatkaa huoltotauko Forumin Hattivattien vaunuparkissa. Suosittelen!  Löytyy 3. kerroksesta Ciao-kahvilan takaa. 





Kommentit

Suositut tekstit