Arjen luksusta

Näkökulma muuttuu. Niin moni asia, jota piti itsestään selvyytenä, rasitteena tai turhan vouhottamisena, onkin vauvan myötä muuttunut arjen luksuksesi. Enkä nyt puhu pelkästään siitä, että saa joskus juoda kupillisen kahvia kuumana. Nyt on kyse elämää suuremmista asioista - kahvin kun voi aina laittaa tippumaan uudellen.

Lumityöt 

Viikolla satoi megalomaaninen määrä lunta. Diplomiteekkari tuli väsyneenä töistä kotiin ja kirosi pihatietä, joka pitäisi kolata. Voi kuule, tehdäänkö niin, että sinä otat kupin kahvia, menet höpöttelmään vauvan kanssa olkkarin lattialle, niin minä otan koirat pihalle rilluttelemaan ja vietän pimeän maalaistaivaan alla hetken ihan vaan omien ajatusteni kanssa, ehdotin. Oltiin hetki molemmat aika pöllämistyneinä - viikon paras idea! 

Puoli tuntia myöhemmin olin hikinen, rentoutunut ja täynnä tarmoa tarttua puurolusikkaan ja koittaa saada osumia suuhun. Lumenluonti - täydellistä hyötyliikuntaa raittiissa ilmassa ihan omassa pihassa, ihan ilmaiseksi, ihan ilman aikatauluja.  

Yöllä lunta oli tullut n 15 cm lisää. Ryhdyin heti aamusta odottamaan illalla koittavaa uusintamatsia. Oi autuutta, oi arjen luksusta!

Vapaa vain on umpihanki. 

Ystävän apu

Ystävä ilmoitti minulle näin: "Kahden viikon päästä on agilitykisat, mulla ei ole itään tekemistä, joten ilmoittaudupa niihin, niin tulen Neean seuraksi katsomoon." 

Todellista arjen luksusta tästä tekee paitsi se, että pääsee kisaamaan, myös se, ettei tarvitse säätää ja pohtia lastenvahtikuvioita vaan joku tekee sen mun puolesta. Kisat oli huippumenestys, Neea viihtyi hyvin ja varuilta Laura meni aina rataantutustumisen ajaksi ulos tai toiselle puolelle hallia, jos Neea olisi itkenyt, ei kisakeskittymiseni olisi ollut siitä kiinni. Eikä Lauralle tarvinnut kertaakaan kertoa, mitä sen pitää tehdä, se vaan otti ohjat käsiin ja toimi. 

Melkein pääsi liikutuksen itku, kun koiran kanssa vuoroani odotin ja mietin, miten huippuja tyyppejä mun elämään onkaan siunaantunut. 

(ps. oli hyvät kisat, puolta sekuntia vaille nollarata, jolla kakkospallille, yksi ihanan soljuva vitosen rata ja sitten yksi törttöilyrata, jolta 10. Kaikilta radoilta jäi oikeen hyvä fiilis!)


Aamupuuro

Olen todellakin todellakin todellakin aamupalaihmisiä. Joskus yöllä valvoessani oikein lasken tunteja, koska saa aamupalaa! Perusarkeen kuuluu maustamaton jugurtti ja marjat pakkasesta, mutta oikeasti haluaisin välillä myös puuroa. Ja nythän sitä piisaa. Siinä missä aamulla keittää vauvan puurot, saa samassa kattilassa myös itselle annoksen. Myös puurorepertuaarini on laajentunut kivasti - uusimapana aluevaltauksena spelttimannapuuro, nam!

Ennen puuro kuului niihin aamuihin, kun on aikaa haudutella. Nyt tätä arjen luksusta on tarjolla ihan jokaisena aamuna.  





Itsestään herääminen

Olen aamuvirkku ja niin on meidän vauvakin. Rakastan aamuja kun kaikki muut nukkuu ja saa ihan pyhässä yksinäisyydessä keittää aamukahvit ja haaveilla. Unikoulun myötä Neean yöt ovat pääsääntöisesti olleet ihan buenoja. Nukutaan heräämättä 20-05 välinen aika. Ja sitten välillä vieläkin paremmin. Hän saattaa nukkua joka 5.40 saakka!!!

Neean viiden heräämisen ovat varmasti periytyneet minulta, heräsinhän jo koko raskaus ajan ihan itsestään viideltä (ja siitä voi syyttää meidän nuorempaa koiraa, joka edeltäneenä kesänä herätti minut joka ikinen aamu viideltä ja vaati päästä pihalle). Viisi kuulostaa ihan kamalan aikaiselta ja onhan se sitä - itsekin tykkäisin mieluummin nukkua kuuteen.

Mutta tiedättekö mitä? Sitä kun herää viideltä ja käy arjen luksukseksi kutsuttu tuuri, että vauva herääkin 40 minuuttia myöhemmin, sitä saa aloittaa päivän ihan uskomattoman energisellä draivilla. Voin joko köllötellä sängyssä peiton alla somettaen tai ihan hipi hiljaa hiippailla keittiöön keittämään kahvia tai pujahtaa koirien kanssa hetkeksi pihalle.

Veikkaan, että noiden aamujen taikasana on se itsestään herääminen. Kun kukaan ei kesken unen sanonut sinulle, väääääää!









Näkökulmia on monta ja niiden löytämistä ja niistä katselua kannattaa harjoitella. Ei ota yhtään niin paljon päähän, jos arki on..noh, arkea.

Ripaus luksusta tulevaan viikkoon!








Kommentit

Suositut tekstit