Unelmien äitiysvapaapäivä

Vaaleanpunaisessa vauvahaavekuplassani äitiysloma on kiireettömiä aamuja, pitkiä vaunulenkkejä, iltapäiväkahvihetki terassilla vauvan nukkuessa ja mammakavereiden kanssa imetysmaratoneja jätskikippojen äärellä. Vähän myös vauvanvaatteiden viikkausta sieviin pinoihin ja tietysti oman ihanan toukan nuuhkuttelua ja jokeltelulle hykertelyä.

Ja tuotahan se pääasiassa on, mutta vauvan määräämässä tahdissa eikä kuplan väri ole aina niin vaaleanpunainen.  Kiireetön aamu voi kestää kaksi minuuttia. Pitkä vaunulenkki voi sujua hyvin ensimmäiset 30 min, jonka jälkeen huudetaan loppu matka kotia. Iltapäiväkahville en ole terassille asti ennättänyt, mutta kukapa siellä sadesäällä haluaisikaan olla. Ihan joka päivä ei päikkäreitä nukuta, mutta kun nukutaan, otan omaa aikaa (eli kun pyykit on laitettu, tiskikone tyhjennetty ja jotain sapuskaa saatu naamariin ja koiran turkki harjattu ennätän ummistaa silmät 1,5 minuutiksi.)

Mutta JOS minä saisin päättää, millainen rytmi meillä olisi, päivä menisi kutakuinkin näin. Aloitetaan yöstä, koska hyvin nukuttu yö takaa hyvän tuulen seuraavana päivään.

21:30 Vauva unille ja itsekin petiin.

(valinnainen) 05:00 Ensimmäinen aamuimetys ja takaisin unille (ja unen päästä kiinni) klo 6:00 (Tässä vaiheessa mies heräilee töihin, joten en erikseen heräisi hänen herätyskelloonsa)

8:00 minä herään ja käytän koirat pihalla, ruokin ne ja teen aamupalan ja ennätän vielä syödänkin sen rauhassa.

Kiireettömät päiväkahvit

8:30 vauva heräilee höpöttämään pedissään. Höpötellään ja hömpsötellään tovi, vaihdetaan päivävaatteet ja valmistellaan imetyslinnoitus sohvan nurkkaan.

10:30 imetystouhut, aamuhalit ja toinen kuppi aamukahvia on hoidettu ja vauvaa tuntuisi vielä torkututtavan, joten lykkään hänet vauhuihin ja suuntaamme ihailemaan maalaismaisemia. Koirat ovat tästä hetkestä eniten innoissaan. Käydään kipittämässä reilu tunnin vauhtilenkki, josta vauva nukkuu suurimman osan. Kotipihassa uni jatkuu vielä hetken, jotta ennätän käydä suihkussa ja valmistella lounaan, plussaa on, jos ehdin vielä syödäkin sen.
Vaihtoehtoisesti tämän vaunutteluhetken voi hyödyntää agilitytreeneinä. Koirien lämmittelylenkin aikana vauva nukahtaa niin hyvin, että ehdin treenata hienosti Iitan kanssa juoksu Aata tai Elman kanssa keppikulmia.

Pitkät vaunulenkit

12-14 hömpötellään, mitä hömpötellään, vauva on virkeänä, syö ja köllii puuhamatollaan. Saatetaan käydä mammatreffeillä tai ihan vaikka vain kaupassa.
Puuhamattohömpsöttelyt

14 jälkeen haaveilen iltapäivätorkuista ja imetänkin sängyllä pitkälläni, jotta saan torkkua ainakin imetyksen ajan. Tällä kertaa on tähtien asennot kohdillaan, sillä vauva nukahtaa puolessa tunnissa tuhisemaan rauhalliseen uneen. Sitä jatkuu ja jatkuu niin kauan, että ennätän arkiaskareiden lisäksi askarrella tunnin Oot niin ihana-vauvakirjaa, lakata varpaankynnet ja leipoa mustikkapiirakan.

 Daimmokkapalojen tuoksuinen kotiäiti

17:00 Pikkutoukka on sitä mieltä, että maitoa ja äkkiä. Imetyksen jälkeen on isin vuoro hömpötellä vauvan kanssa ja äiti pääsee puuhamaan hetkeksi omiaan: pyörälenkki, agilitytreenit, koiran trimmaus tai ihan vaan hetki kirjan parissa suljetun oven takana. Tai oikeastaan on aika kiva kölliä oman perheen kesken sohvalla ja höpötellä päivän kuulumisia.

Iltapäivän powernapit

Ilta menee neidille seuraa pitäen, jossain vaiheessa otetaan 30 min power napit, jotta jaksetaan odottaa unimaidolle saakka. Piristystä tuo, kun joku kaveri käy kylässä!

21:00 Iltakylpy, yöpuku päälle ja hautautuminen tissin uumeniin. Uni kutsuu klo 21.30 ...ihan viimeistään klo 22.


Unelmat on tehty toteutettaviksi, joten kurkataanpa, miten homma tämän päivän kohdalta onnistuu.

21.45 vauva unille. 22.00 minä painan pään tyynyyn.
2:30 herätys, imetys ja takaisin unille 3:30
5:00 parkaisu kesken unien
6:10 vaativampi parkaisu ja imetys, vauva takaisin unille 6:30. Itse en saa enää unta. Mies on lomalla, joten ei aamuherätystä hänelle. Kuuntelen sängyssä koirien, miehen ja vauvan tuhinaa ja mietin, että saankohan vielä unta. Kaivan esiin puhelimen ja selaan Facebookia.
7:30 vauva ääntelee ja piereskelee, päätän nousta ennen kuin vauva herää, jotta ehdin käyttää koirat pihalla, ruokkia ne ja tehdä itselleni aamupalan.
8:30 Vauva nukkuu yhä. Aamupala on nautittu kiireettömästi, enkä tiedä, mitä seuraavaksi tekisin. Voisin käydä huikkaamassa miehelle, että käyn koirien kanssa hakemassa Aamulehden (meillä maalla se tulee 600 m päähän), mutta en viitsi herättää häntä.
8:45 Vauva herää, vaihdetaan vaipat ja ryhdytään imetyspuuhiin. Päälle vähän leikkimistä puuhamatolla ja äidille toinen kahvikuppi.
10:30 Vaunulenkille, jonka aikana vauva nukkuu puolisen tuntia.  Lenkin jälkeen ehdin käydä pikasuihkussa. Vauva sitteriin ja valmistan lounaan.
11.45 Känkkäränkkä iskee, kun lounas on valmis, eli ruokailemme yhdessä. Neiti tissillä ja minä yritän olla sotkematta sohvaa ja vauvaa pastabolognesella.
12:30 Kauppareissu
14:00 imetys, jonka seurauksena vauva nukahtaa syliin. Meillä on päiväkahvivieraita, joten ehdotan, että kahvit nautitaan sohvapöydän ääressä. Vauvalla on nyt joku vaihe, että uni maistuu vain sylissä tai liikkuvissa vaunuissa / autossa. En siis uskalla liikahtaakaan.
15:30 on pakko päästä vessaan ja rohkenen siirtämään vauvan kehtoon. Onnistui! Unet jatkuvat vielä 16:30 saakka, jonka jälkeen tunti imetystä.
17.45 lähden treeneihin
21:15 palaan kotia, saunon pikaisesti, kylvetämme vauvan ja laitamme yöpuun päälle.
21.45 Uni-imetys telkkaria katsellen
22:30 vauva nukahtaa
22:45 vauva herää, mutta mies päästää minut nukkumaan ja nukuttaa vauvan.
23.00 vauva asettuu yöunille

 .... kello on 8:00 seuraavana aamuna ja vauva ei ole herännyt kertaakaan yöllä. Nukkuu vieläkin, mutta minua ei nukuttanut. Rinnat oli pakko pumpata, koirat käyttää pihalla jne. Uusi päivä alkakoon.... ja se alkoi klo 8.30.


Kauniita unia 










Kommentit

Suositut tekstit